Vad bör man vara uppmärksam på innan installation av en industriell kylenhet?

- 2021-07-31-

Före installationen av en industriell vattenkylare bör miljön och vattenkylaren kontrolleras för att undvika en rad problem som uppstår vid efterföljande installation, idrifttagning och användning eftersom förberedelserna före installationen inte är på plats.

Följande kaideli chiller xiaobian kommer att presentera för vänner i branschen, som är uppdelad i två aspekter för att förbereda och kontrollera.


Först beredningsarbetet före installationen av kylaggregatet
1. Rengör kylenhetens installationsplats
2. När enheten är installerad på plats måste enhetens nivå vara säkerställd
3. Förbered de yttre förhållandena (vatten, el, monteringshål och rörfixare) för enhetens installation.
4. Installation av enheten måste säkerställa bredden på det omgivande utrymmet

För att säkerställa enhetens normala yttre värmeavledning (det rekommenderas att enheten är obehindrad inom omkretsen av 1,2 meter). Om den måste installeras inomhus, installera en avgasfläkt som är större än enhetens värmeavledningskapacitet för att säkerställa enhetens yttre värmeavledning.
Efter att ha gjort grundläggande miljökontroller och förberedelser måste de nödvändiga villkoren för enhetsinstallation vara uppfyllda.

För det andra måste installationen av enheten vara ett villkor
1. Enhetens strömförsörjning är trefas femtrådars system på 380V50HZ (tretrådssystem på 220v50HZ för små modeller).
2. Enhetens kylvattenledning är den fasta rördiametern för enhetens vanliga vattencirkulation. På grund av begränsningarna i servicevillkoren på platsen kan huvudkylröret konfigureras under förutsättning att det uppfyller enhetens minsta vattenflöde, men rörledningens motstånd måste beräknas på allvar och den rimliga konfigurationen av kylpumpsystemet .
3. Enhetens kylvattenrör är den fasta rördiametern för enhetens vanliga vattencirkulation.

Webbplats på grund av begränsningarna i användningsförhållandena, kan uppfylla enhetens minsta vattenflöde, konfigurationen av kylrörets huvudväg, men måste vara noggrann beräkning av rörledningsmotstånd och rimlig konfiguration av kylvattenpumpsystem.

När den integrerade kylenheten (enheten utrustad med vattentank och pump före leverans) är ansluten till rörledningen på platsen, om platsens tillstånd inte kan anslutas till enhetens standardgränssnitt, måste bypassventilen anslutas vid inloppet och utlopp för enheten (som visas i figur 1) för att uppfylla enhetens vattenflödeskrav under normal drift.

Bypassventilen rekommenderas för att överensstämma med enhetens in- och utloppsvattendiameter. Om fältdiameterförhållandet inte är stort kan förbikopplingsventilen reduceras på lämpligt sätt men måste uppfylla enhetens vattencirkulation.

Vid användning av utrustning med vattenautomatisk omkopplingsventil måste enhetens bypassventilöppning uppfyllas vid användning av utrustning automatisk omkopplingsventil stängd, mängden vattenflöde uppfyller också minimikraven för vattenflöde för enhetens driftförhållanden.
Chiller är en viktig utrustning i industriell produktion, när installationen är fixad kommer den senare sällan att avledas, så branschvänner måste vara uppmärksamma på rörinstallation innan installationen, särskilt för vattenkyld kylenhet och kylrör anslutet till utomhuskylningen tornet, dess installationsposition och nivå bör utformas i förväg.